Einsteins Lab: grootste innovatie game van Nederland

Deze week zoeken 60 pioniers, waaronder André Kuipers en Daan Roosegaarde, nieuwe oplossingen voor de uitdagingen van morgen in de grootste innovatie game van Nederland.

Trefwoorden: #Einsteins Lab, #Gelderland, #innovatie, #innovatie game

Lees verder

nieuws

( Foto: Provincie Gelderland )

ENGINEERINGNET.NL - Het Einsteins Lab op het Gele Rijdersplein te Arnhem is het middelpunt van de Gelderse Einsteinweek. Alles draait in deze week om de invloed van techniek op ons dagelijkse leven.

Hoe kunnen we meer profiteren van nieuwe technologie zonder de aarde aan te tasten? Hoe maken we het Spijkerkwartier afvalvrij? Hoe kunnen we de wereld voeden zonder deze op te warmen?

In het Einsteins Lab worden 60 vernieuwers 7 dagen achter elkaar, 24 uur per dag uitgedaagd om nieuwe concepten voor een duurzame samenleving te ontwikkelen. Dagelijks komen experts uit de wetenschap en het bedrijfsleven langs om ze hierbij te helpen. Gedeputeerde Michiel Scheffer reikt de hoofdprijs van 1.500 euro voor het meest duurzame concept op 29 september uit.

De Gelderse Einsteinweek is een initiatief van de gemeenten Arnhem, Nijmegen en de provincie Gelderland. Zij vinden het belangrijk om technologische ontwikkelingen te stimuleren en te laten zien wat de invloed van technologie is op onze maatschappij, ons werk en het dagelijkse leven.

Kennis is er om te delen. Daarom zijn experts uitgenodigd om inwoners van Gelderland de wondere wereld van innovatie en technologie te laten beleven in inspirerende masterclasses van experts als Paul Bessems, Daan Roosegaarde, André Kuipers en trendwatcher Richard van Hooijdonk.

De masterclasses zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op verschillende locaties in Arnhem.