Geert De Peuter nieuwe CEO van Caeleste

De raad van bestuur en het management team van Caeleste hebben aangekondigd dat Geert De Peuter vanaf 1 september de nieuwe CEO zal worden.

Trefwoorden: #Alcatel, #Caleste, #CMOS beeldsensoren, #Geert de Peuter, #micro-elektronica

Lees verder

HR

( Foto: Caleste )

ENGINEERINGNET.BE - De Peuter behaalde zijn Diploma Burgerlijk Ingenieur, specialisatie electronica aan de KU Leuven in 1997. Hij bleef zijn passie voor micro-elektronica volgen en vervoegde het ASIC design team bij Alcatel.

Zijn technische bijdragen en zijn leiderschap in ASIC oplossingen voor koper en glasvezelproducten en netwerken maakten hem snel een belangrijk leider van diverse succesrijke projecten die het bedrijf een leidende rol opbracht in de markt van breedband-toegangsdiensten.

Hij verwezenlijkte mee de opstart en vestiging van het Alcatel-Lucent DSL Physical Layer team (getwiste breedband-toegangstechnologie), dat zich ontwikkelde als een referentie voor het bedrijf en de industrie in de (r)evolutie van breedband-toegangsproducten.

Als R&D-directeur van een spin-off bedrijf, verbonden met het wereldbekende Bell Labs, gericht op real-time virtualisatie en beeldbewerking met hardware-acceleratie, toonde hij zijn ondernemersgeest.

Hij heeft de afgelopen vijf jaar het ASIC / hardware onderzoeksteam bij Nokia Bell Labs aangestuurd en richtte zich op baanbrekend, industrieel relevant onderzoek naar bekabelde breedbandinnovaties voor data en convergentie-oplossingen (data, klank en beeld).


Over Caleste
Dit is een jong en dynamisch bedrijf, gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van turn-key, high-end, geavanceerde (i.e. beyond-state-of-the-art), CMOS beeldsensoren.