Euro Manchetten werkt samen met Feed Design Lab

Euro Manchetten & Compensatoren is een partnerschap aangegaan met het vooruitstrevende Feed Design Lab (FDL) uit het Limburgse Wanssum.

Trefwoorden: #diervoeding, #Euro Manchetten & Compensatoren, #Feed Design Lab, #innovatie, #manchetten, #verduurzaming

Lees verder

Techniek

( Foto: Euro Manchetten )

ENGINEERINGNET.NL - In de proeffabriek van het FDL werken eindgebruikers, toeleveranciers en producenten uit de hele diervoederbranche samen met als voornaamste doelen innovatie en verduurzaming.

Trudy van Megen, directeur van het FDL: “Als het gaat om de verbindingen tussen onze machines waren we nog niet de diepte in gedaan. Met Euro Manchetten hebben we nu ook op dit onderdeel van het proces in huis gehaald.”

Als onderdeel van de samenwerking vervangt Euro Manchetten stapsgewijs alle verbindingen tussen de machines in de proeffabriek. Dat gebeurt in een zorgvuldig opgesteld onderhoudsschema. Dit resulteert in een zuiniger en schoner proces.

De proeffabriek is voorzien van de nieuwste technologieën. Fabrikanten gebruiken deze locatie onder meer om te experimenteren met nieuwe grondstoffen, duurzamere productiemethoden of een gezonder eindproduct.

Door deze nieuwe samenwerking zullen alle verbindingen straks aan de hoogste voedselveiligheidsnormen voldoen en hoeft niemand zich nog druk te maken over verontreiniging vanuit een manchet.

Nu de normen ook voor diervoeding steeds strenger worden merken steeds meer bedrijven het belang van manchetten die aan de normen en eisen van deze industrie voldoen.