Brussels sportcentrum krijgt enorm zonnedak

Eneco en Eoluz hebben op het dak van het Centre Sportif de la Fôret de Soignes in Oudergem één van de grootste zonnestroominstallatie van het Brussels Gewest ontwikkeld en gebouwd.

Trefwoorden: #Centre Sportif de la Fôret de Soignes, #duurzaamheid, #Eneco, #Eoluz, #groene stroom, #zonne-energie, #zonnedak

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Eneco )

ENGINEERINGNET.BE - De installatie met een vermogen van 966 KWp op een dakoppervlakte van 8.000 m² werd onlangs officieel in gebruik genomen.

De opgewekte zonnestroom zal integraal lokaal ingezet om het sportief centrum van de nodige elektriciteit te voorzien. Eoluz heeft het project ontwikkeld, de installatie ontworpen en geïnstalleerd. Eneco treedt op als beheerder.

Eoluz heeft, om dit project van 3.450 zonnepanelen te realiseren, onder andere samengewerkt met kwaliteitsvolle modulefabrikant REC en omvormerfabrikant Fronius.

Voor het Centre Sportif vormt de inzet van groene stroom een essentieel onderdeel van haar continu streven naar een duurzaamheid en efficiëntie.

Reeds in 2013 behaalden het logementsgedeelte van het Centre Sportif het internationale Groene Sleutel label. Daarmee werd het één van de eerste jeugdherbergen in het Brussels Gewest die aansprak kon maken op de ecologische erkenning. Ook de sportieve infrastructuur werd gerenoveerd met een permanente focus op energie-efficiëntie.

Om de klimaatdoelstellingen te behalen, is België verplicht om te blijven investeren in duurzame energiebronnen. Het Brussels Gewest voorziet vandaag in een investeringsvriendelijk klimaat zodat bedrijven actief kunnen vergroenen.

In het bijzonder voor Brussel is dit een belangrijke stap in het behalen van de ambitieuze doelstelling om 8% groene stroom op te wekken tegen 2020.