Technisch talent verzamelt tijdens tweede editie ’Hackatrain’

Op maandag 10 juli 2017 rijdt de tweede Hackatrain van Amsterdam naar Berlijn. Eindstation van deze ‘hackathon in de trein’ is het vierdaagse technologiefestival Tech Open Air in Berlijn.

Trefwoorden: #Berlijn, #Hackatrain, #Nationale Spoorwegen, #technisch talent, #technologie, #technologiefestival

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen website Hackatrain )

ENGINEERINGNET.NL - Aan boord van de Hackatrain zullen zich 63 digitale talenten bevinden. Een bont gezelschap van studenten Media Technology en Data Science tot aan internetbureaus en jonge professionals op het gebied van innovatie, ICT en design. Zij gaan de uitdaging aan om binnen 24 uur met een innovatieve oplossing te komen die de reiservaring van internationale treinreizigers moet verbeteren.

De opdracht voor de deelnemers is het verbereren van de reisbeleving van de internationale treinreiziger tijdens zijn vertrek vanaf huis, op het station en bij aankomst. De digitale talenten kunnen daarvoor een set aan informatie gebruiken van NS, ProRail en het CBS.

Jos Blok van NS International: "De beste manier om diensten te ontwikkelen voor internationaal treinreizen is door deze reis echt te beleven: we zetten tijdens de Hackatrain hierom alle deelnemers samen in één internationale trein op weg naar Tech Open Air in Berlijn."


Hackatrain is een initiatief van evenementenorganisatie By Whyte