Zonnedaken voor bpost sorteercentra van Charleroi en Luik

Op het dak van de sorteercentra van Charleroi en Luik liggen vanaf nu 6.500 zonnepanelen te blinken, goed voor maar liefst 17.000 m² aan zonne-energie. ENGIE zorgde voor de installatie.

Trefwoorden: #bpost, #duurzaam, #ENGIE, #ENGIE SUN4BUSINESS, #groene stroom, #sorteercentra, #zonne-energie, #zonnedak

Lees verder

Techniek

( Foto: ENGIE )

ENGINEERINGNET.BE -De zonnepanelen die sinds kort op het dak van het sorteercentrum in Fleurus (Charleroi) liggen, werden plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van Waals minister van Energie Christophe Lacroix en de CEO’s van bpost en Engie, Koen Van Gerven en Philippe Van Troeye.

bpost gaf de daken in bruikleen aan ENGIE voor de plaatsing van 6.500 zonnepanelen op de sites van Charleroi en Luik, goed voor 17.000 m² aan zonne-energie en een verwachte jaarproductie van 1.700.000 kWh of het equivalent jaarlijks verbruik van ongeveer 500 gezinnen. Deze productie zal grotendeels lokaal verbruikt worden.

Met de 15.000 m² zonnepanelen die reeds op hun gebouwen liggen, verdubbelt bpost nu haar fotovoltaïsche energiecapaciteit. Als onderdeel van haar duurzaamheidsstrategie streeft het bedrijf ernaar zoveel mogelijk de ecologische voetafdruk van haar activiteiten te verminderen. Daarom werkt het bedrijf enkel met 100% groene elektriciteit en produceert ze zoveel mogelijk energie zelf.

Ook de gebouwen zijn uitgerust met energiebesparende systemen zoals moderne LED verlichting, thermische isolatie, energie-efficiënte warmteventilatie en airconditioning.

ENGIE Sun4business heeft de investering van deze installatie gefinancierd via het systeem van derden-investeerders en levert de energie aan een voordelige prijs. Na 10 jaar wordt bpost eigenaar van de installaties.