’Ready for Work’-award gewonnen door studententeam uit Malta

De mini-onderneming 'Flair' van het leerlingenteam uit Malta heeft, tijdens de Europese finale van Mini-Onderneming van het jaar, de eerste ManpowerGroup ‘Ready for Work’-award gewonnen.

Trefwoorden: #Flair, #learnability, #ManPowerGroup, #Ready for Work award

Lees verder

HR

( Foto: ManpowerGroup )

ENGINEERINGNET.BE - De vier jongens en vier meisjes van het winnende studententeam verdienen de award omdat ze de grootste leercapaciteit (‘learnability’) aan de dag legden gedurende het hele wedstrijdverloop van de ‘JA Europe Company of the Year Competition’. Bovendien biedt hun project jongeren een oplossing om snel en effectiever kennis te verwerken.

Flair is een sociale onderneming gericht op het academische succes van zijn ‘klanten’. Met zogenaamde A-Cards stelt het studenten in staat hun ‘Aim’, ‘Advance’ en ‘Achieve’ te bereiken.

De kaarten bestaan uit 10 vakken (wiskunde, biologie, Engels,..), maar even zo goed worden ze gebruikt door leraren en ouders om de conventionele onderwijsmethoden aan te vullen. Daarnaast zijn er nog speciale kaarten voor jongeren met dyslexie.

Het was ook een economisch succes: in één jaar heeft Flair een omzet van 15.000 euro behaald en een netto winst van 2.167 euro.

Het team van het ‘De La Salle College’ uit Malta maakte indruk op de jury met hun leer- en aanpassingsvermogen en hun gedrevenheid en ‘goesting’ om te ondernemen. Meer in het bijzonder evolueerde het team tijdens de wedstrijd opvallend sterk op het vlak van creativiteit, cognitieve flexibiliteit, doelgerichtheid, probleemoplossend vermogen en digitale vaardigheden.

De mini-onderneming ‘Festera’ uit Estland sleepte dan weer de ‘JA Europe Company of the Year Competition 2017’ in de wacht. Dit leerlingenteam werkte een recyclageoplossing uit voor biologisch afbreekbaar afval in huisgezinnen.