Nuon Solar Team toont nieuwe zonneauto Nuna9

Eind juli presenteerde het Nuon Solar Team haar nieuwste zonneauto, Nuna9. De studenten van de TU Delft verdedigen in oktober de wereldtitel tijdens de World Solar Challenge in Australië.

Trefwoorden: #Bridgestone, #Nuna9, #Nuon Solar Team, #race, #studententeam, #World Solar Challenge, #zonnepaneel, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL - Het ontwerp van Nuna9 is er een die nog niet eerder in de zonneracewereld is gezien. De grootste verandering op het gebied van aerodynamica is dat deze geen overhangende neus meer heeft en een compacter is geworden.

De race organisatie van de Bridgestone World Solar Challenge past elke editie de regels aan. Dit jaar mag het zonnepaneel nog maar 4 m² maximaal zijn in vergelijking met de 6 m² van de vorige race.

Jasper Hemmes, aerodynamicus van het team: “Met dit ontwerp hebben we een nieuwe stap gezet in het zonneracen. Door de wijziging in de regels zijn we genoodzaakt om dit jaar met een kleiner zonnepaneel te rijden. Hierdoor moesten we onze auto rigoureus veranderen en zijn we uiteindelijk op deze unieke vorm uitgekomen.”

Teamleider Sander Koot: “Nuna9 is revolutionair. We hebben een compleet nieuwe vorm ten opzichte van onze voorgaande zonneauto’s. Deze vorm wilden we zo lang mogelijk geheim houden om de concurrentie niet wijzer te maken dan ze al zijn.”

Als veelvuldig winnaar en regerend wereldkampioen is dit team de grote favoriet voor de titel in Australië. De raceorganisatie daagt teams van over de hele wereld nu uit om de Nederlanders te verslaan onder het motto: ‘Take on the Dutch’.


(bron en foto: TU Delft)