Glass voor professionele toepassingen gaat de markt op

Midden juli meldde Jay Kathori, projectleider bij Glass, dat de ‘Google Glass Enterprise Edition’ voortaan via expert partners klaar is voor de zakelijke markt.

Trefwoorden: #Alphabet, #augmented reality, #Glass, #Google

Lees verder

Nieuws

( Foto: AGCO )

ENGINEERINGNET.BE - De verkoop van Glass, ontwikkeld door het Google X lab, begon in 2013. Particulieren konden er bij in 2014. Maar in 2015 was het einde verhaal.

Het toestel zou niet echt aanslaan, het was duur en er waren zorgen over radiostraling en privacy. Maar in stilte boog Glass zich samen met zijn Glass Partners over toepassingen in de zakelijke wereld.

Nu, twee jaar later, komt de Google Glass Enterprise Edition er aan. Het augmented reality brilletje is lichter geworden (naar verluidt 43 gram) en dus makkelijker om langer te dragen. Het toestel werd krachtiger, sneller dus, en de batterij trekt het langer -8 uur naar verluidt. De ingebouwde camera zou van 5 naar 8 mp geklommen zijn. De display zou 640x360 pixels tellen.

In zijn blog vertelt Kathori over de impact van de lichtgewicht draagbare AR-bril in die bedrijven.

Bij GE Aviation in de onderhoudsafdeling werden de mecaniciens sinds 2014 zo’n 8 tot 12% efficiënter in hun werk. Omdat ze de handen vrij hebben voor allerlei handelingen omdat ze niet naar handleidingen moeten grijpen maar hen de nodige informatie in het brilletje geprojecteerd wordt. Daar liep Glass op software van Upskill.

Bij landbouwmachinebouwer AGCO zou Glass de productietijd van machines met een kwart verkort hebben. Inspectietijden zijn zelfs met 30% verminderd. Glass zou er ook een impact hebben op de veiligheid.

Boeing was een van de allereersten maar ook DHL -die Glass met Ubimax software gebruikt bij order picking- zou een efficiëntieverbetering van zo’n 15% noteren. Verder Dignity Health, Sutter Health, NSF International, Fendt, Opel en Volkswagen. Zowel in de luchtvaart en de logistiek als de gezondheidszorg, opleidingen, de maak- en de automobielindustrie, dus.

Vandaag zouden meer dan 50 bedrijven al gebruik maken van Glass, aldus Kathori. Het Glass team zal nu verder samenwerken o.a. met Google’s Cloud team en de partners die end-to-end oplossingen aanreiken. Maatwerk, dus. Europese partners zijn o.a. het Gentse Proceedix, het Nederlandse swyMed en het Duitse Picavi.