KPN en TU Eindhoven ontwikkelen samen hoogwaardige telecom-technologie

In het project, Flagship Telecom geheten, gaan software, data analytics en bijvoorbeeld ook kunstmatige intelligentie een steeds grotere rol spelen.

Trefwoorden: #Center for Wireless, #Data Sciences, #Flagship Telecom, #Institute for Photonics, #KPN, #Smart Cities, #telecom, #telecom-technologie, #TU Eindhoven

Lees verder

Techniek

( Foto: KPN )

ENGINEERINGNET.NL - De strategische samenwerking concentreert zich rond vier faculteit-overstijgende centra van de TU Eindhoven. Dit zijn: Center for Wireless, Data Sciences, Smart Cities en het Institute for Photonics.

De Flagship Telecom streeft ernaar om op termijn plek te bieden aan zestien hoogwaardige promotieplaatsen voor studenten aan de TU Eindhoven.

De samenwerking is onlangs door beide partijen bekrachtigd. Jan Mengelers, bestuursvoorzitter TU Eindhoven: "Dankzij de samenwerking met KPN kunnen onze onderzoekers, promovendi en studenten de dynamische telecommarkt met hun onderzoek ondersteunen en de kans krijgen om hoogwaardige telecom-technologie in the-internet-of-everything-tijdperk in de praktijk te ontwikkelen."

Joost Farwerck, COO en lid van de Raad van Bestuur KPN: "Deze gezamenlijke inspanning gaat bijdragen aan de verdere ontwikkeling van talent binnen KPN en helpt ons nog beter in te spelen op exponentiële en disruptieve technologieën van de toekomst.

De interactie met studenten van de TU Eindhoven en de samenwerking met vier belangrijke technologiecentra van de universiteit, zijn een inspiratiebron voor de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën.”