Solar Team stoomt zonnewagen Punch 2 klaar voor WK

Een maand na de voorstelling van de Punch 2 is het Solar Team volop bezig met het testen van hun zelfgebouwde wagen. De studenten haalden voor de eerste keer de topsnelheid van 120 km/u.

Trefwoorden: #Bridgestone World Solar Challenge, #KU Leuven, #PunchPowertrain, #PunchPowertrain Solar Team, #studententeam, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Punch Powertrain Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - De studenten industrieel ingenieur van de KU Leuven testen deze maand de wagen uitgebreid op het testcircuit van hoofdpartner Punch Powertrain in Sint-Truiden en op de Europese testbaan van Ford in Lommel. De wagen heeft ondertussen al 1500 kilometer gereden.

Mechanicus Martijn Schaeken: “Door te testen willen we de laatste details optimaliseren en zo met een perfecte zonnewagen naar Australië vertrekken. Deze maand hebben we de remmen afgesteld, de zonnewagen uitgelijnd en hebben we de stabiliteit onderzocht.”

Op de testbaan in Lommel haalde de Punch 2 voor het eerst zijn topsnelheid van 120 kilometer per uur. De omstandigheden waren perfect: geen enkele wolk aan de lucht en de wind waaide amper. Toch bleven de studenten van het Solar Team in spanning tot de topsnelheid gehaald werd.

Teamleider Joachim Verheyen: “We zijn al een dik jaar aan het werken aan onze zonnewagen en hebben gedroomd van snelheden zoals deze. De snelheid op de openbare weg in Australië is gelimiteerd tot 120 km/u. Sneller kunnen rijden heeft geen zin. Tijdens het wereldkampioenschap zullen we gemiddeld 80 km/u rijden en zullen we versnellen bij het inhalen van andere zonnewagens.”

In augustus zal het team nog regelmatig testritten rijden in Limburg. Op 20 augustus vertrekt de zonnewagen per vliegtuig naar de Australische stad Darwin. Daar start op 8 oktober de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonnewagens.

De teamleden zelf vertrekken op 5 september. Zo hebben ze nog tijd om de zonnewagen uitgebreid te testen in Australië.