Kloosterboer bouwt nieuw volautomatisch hoogbouw vrieshuis

Logistiek dienstverlener Kloosterboer breidt haar dienstverlening uit met de realisatie van een nieuw volautomatisch hoogbouw vrieshuis met een capaciteit van 40.000 pallets in Lelystad.

Trefwoorden: #dienstverlening, #Kloosterboer, #logistiek, #logistiek dienstverlener, #McCain, #volautomatisch hoogbouw vrieshuis

Lees verder

Techniek

( Foto: Kloosterboer )

ENGINEERINGNET.NL - De nieuwe vestiging wordt gerealiseerd op een kavel van bijna 2,6 hectare en zou in het vierde kwartaal van 2018 operationeel moeten zijn. Naar verwachting levert de bouw van het hoogbouw vrieshuis en de samenwerking daarin met McCain ruim 50 extra arbeidsplaatsen op.

Beide bedrijven werken al geruime tijd samen in het Franse Harnes, op de Rotterdamse Maasvlakte en in Vlissingen. Lelystad is een logische keuze voor een nieuw hoogbouw vrieshuis.

Niet alleen ligt de nieuwe locatie in de directe nabijheid van de vestiging van McCain op industrieterrein Oostervaart-Oost, dankzij de uitstekende verbinding met het achterland biedt Lelystad ook nog eens tal van mogelijkheden voor distributie van producten naar de rest van Europa.

Kloosterboer en de gemeente Lelystad hebben nauw samengewerkt bij de voorbereidingen voor realisering van dit project. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend.

De nieuwe locatie in Lelystad wordt gerealiseerd met behulp van de nieuwste technologie en zal 50% minder energie verbruiken dan een conventioneel vrieshuis, wat gelijk staat aan een reductie van 1551 ton CO2 per jaar.

In het geval van McCain, levert wordt een totaaloplossing geleverd door de voorraad voor Noord-Europa te centraliseren, waar deze voorheen verdeeld over vier locaties werd opgeslagen.

Dit betekent ook een vermindering van het transport over de weg met ca. 6.000 transporten en 420.000 kilometer, wat gelijk staat aan een vermindering van de CO2-uitstoot per jaar met zo’n 386 ton.