Infrabel gunt project aan P&V Elektrotechniek na Europese aanbesteding

Na een Europese aanbesteding haalde P&V Elektrotechniek het project van de 400 Volt algemeen laagspanningsborden (ALSB) en het PLP-project van Infrabel binnen.

Trefwoorden: #400 Volt algemeen laagspanningsborden, #ALSB, #elektrische energie, #Infrabel, #P&V Elektrotechniek, #PLP-project, #schakelkast, #spoorwegen

Lees verder

Techniek

( Foto: P&V Elektrotechniek )

ENGINEERINGNET.BE - Een aanzienlijk onderdeel van het project zijn de borden voor de PLP-loges langs het spoorwegnet. Die staan onder meer in voor de aansturing van signalisatie, slagbomen, wissels en het interne gsm-net voor machinisten.

Het belangrijkste doel van deze schakelkast is de verdeling van elektrische energie, zo nodig overschakelen op de aanwezige noodvoeding, en bewaken of er effectief spanning is.

Een tweede luik omvat de 400 Volt ALSB (algemeen laagspanningsborden). Deze borden worden ingezet voor zowel nieuwe Infrabel-installaties als voor vervanginstallaties.

Joris Vrancken, CEO P&V Elektrotechniek: “De borden worden op afroep besteld. Alle kasten zijn verschillend gedimensioneerd op basis van de lokale Infrabel-installatie. We kunnen ze dus niet op voorhand assembleren. Als licentiehouder van Schneider Electric en Automation opteren wij om hoofdzakelijk materiaal van deze twee fabrikanten van elektrisch materiaal te gebruiken.”

Het totale project loopt over vijf jaar en is goed voor een tewerkstelling van 35 à 40 mensen.