Ontwikkeling en innovatie staan centraal bij overnames Descartes

De afgelopen twaalf maanden heeft Descartes Systems Group zijn aanbod van producten en diensten fors uitgebreid door verschillende gerichte overnames.

Trefwoorden: #4Solutions, #Appterra, #Datamyne, #Descartes, #e-commerce, #logistiek, #overname, #PCSTrac Business, #ShipRush, #WMS

Lees verder

Techniek

( Foto: PSCTrac )

ENGINEERINGNET.BE - Het afgelopen jaar wist Descartes zijn netwerk uit te breiden, e-commerce applicaties te verbeteren en de e-commerce community uit te bouwen.

Naast de overnames breidde het bedrijf het afgelopen jaar ook op andere manieren zijn netwerk uit. De dienstverlening van het eerder overgenomen Pixi wordt sinds kort ook aangeboden in België en Nederland. Met deze e-commerce wms-oplossing scheppen klanten makkelijk orde in hun winkelmagazijnen en logistieke processen.

De recente overnames van ShipRush en PSCTrac Business breiden het e-commerce portfolio uit en vullen de transportmanagement- en mobiele applicaties aan. ShipRush, een bedrijf dat distributieoplossingen biedt voor kleine tot middelgrote bedrijven, versterkt de e-commerce applicaties met extra opties op het gebied van pakketdistributie.

De overname van PSCTrac Business, leverancier van mobiele oplossingen voor een betere samenwerking tussen retailers en hun leveranciers van logistieke diensten, zorgt daarnaast voor meer inzicht in zendingen van distributiecentra naar winkels.

Met de overnames van zowel Appterra als 4Solutions in het najaar van 2016 werd het messaging-portfolio uitgebreid, zodat handelspartners nog eerder in het distributieproces (logistieke) gegevens kunnen verzamelen en uitwisselen.

De overname van Datamyne draagt bij aan een sterkere marktpositie op het gebied van Trade Data. Hiermee verkrijgen klanten zekerheid over partijen waarmee ze zaken doen, en het op de juiste manier informeren van instanties om boetes te voorkomen en de controle over de supply chain te behouden.