• 06/09/2017

Rittal en Phoenix Contact organiseren twee EMC-seminaries - invitatie

Deze seminaries worden georganiseerd voor installateurs, kasten- en bordenbouwers, die hun kennis op gebied van EMC (elektromagnetische compatibiliteit) willen opfrissen en uitbreiden.

Trefwoorden: #elektromagnetische compatibiliteit, #EMC, #installateur, #kastenbouwer, #opleiding, #Phoenix Contact, #Rittal, #seminarie

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Elektrische, magnetische en elektromagnetische velden die storingen kunnen veroorzaken, komen nagenoeg overal voor, zowel bij industriële als bij IT-toepassingen. Tijdens de komende seminaries gaat Rittal, samen met een gastspreker van Phoenix Contact, in op alle cruciale aspecten hieromtrent.

Deelnemers krijgen inzicht in de fundamenten, toepassingsgebieden, wettelijke voorschriften en normen. Doelstelling is om al van bij de planning van een automatiseringsoplossing potentiële EMC-risico’s te identificeren.

Met eenvoudige en doeltreffende maatregelen worden deze gevaren beperkt. Systeemaanbieders zoals Rittal garanderen met hun oplossingen een optimale beveiliging tegen elektromagnetische storingen.

Aandachtspunten
Vanuit de geldende EMC-richtlijn wordt inzicht gegeven in de vereisten voor industriële installaties. Via aanbevelingen uit onder andere de Nederlandse praktijkrichtlijn worden handige tips meegegeven.

Concreet wordt het HF-stroomverloop in een werkende installatie zichtbaar gemaakt op de motor-, data- en M&R-kabels. Met behulp van deze meting wordt dan het belang van afscherming en de juiste kabelkeuze duidelijk.

Daarnaast gaat de aandacht ook naar de juiste materiaalkeuze, aarding, kastopbouw en beschermingsgraad. Ook dempingsmetingen, waarmee de invloed van uitsparingen in een kast wordt aangetoond, komen aan bod. Meteen wordt ook ingegaan op de samenhang tussen de CE-markering en de EMC-richtlijnen, inclusief de nieuwe 2004/108/EG.

Twee seminaries, twee locaties. Welkom bij Rittal in Lokeren op dinsdag 26 september en bij Phoenix Contact in Zaventem op woensdag 27 september.


Ervaren wat de invloed van storingen op installaties kan zijn? Ontdekken hoe kleine acties grotere problemen kunnen voorkomen? Een proefopstelling toont het live!

Kosteloos inschrijven kan via marketing@rittal.be.

 Lees méér over: Rittal

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.comBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.