Laminaria haalt vers kapitaal op voor ontwikkeling golfslagenergie

Laminaria heeft 2 miljoen euro opgehaald bij nieuwe investeerders QBIC II en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, en bij de bestaande investeerder CEIP.

Trefwoorden: #golfslagenergie, #groene energie, #investering, #Laminaria, #MaRINET2, #OCEANERA-NET, #onderzoek

Lees verder

Techniek

( Foto: Laminaria )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze financiering zal Laminaria haar technologie voor de productie van golfslagenergie verder ontwikkelen en een uitgebreid demonstratieproject opzetten bij het European Marine Energy Centre (EMEC) in Orkney, Schotland.

Het bedrijf ontwikkelde intelligente oplossingen om energie uit de zee te halen met een hoog rendement, ook onder moeilijke omstandigheden. Een eerste kleine schaalversie (1/5) van hun golfslagapparaat slaagde in een test op de Noordzee in 2015.

Kunnen overleven in extreme stormomstandigheden is een belangrijk aandachtspunt voor LAMWEC, een project dat werd gefinancierd door OCEANERA-NET en wordt geleid door Laminaria. Met het project willen ze hun technologie opschalen tot 200kW en operationeel maken bij EMEC.

Verder werd ook ondersteuning binnengehaald via de MaRINET2-oproep, waardoor gebruik gemaakt kan worden van de speciaal ontwikkelde tanktestfaciliteiten van de universiteit van Plymouth om de toesteltechnologie verder te optimaliseren.

Ten slotte wordt het testprogramma bij EMEC gedeeltelijk financieel afgedekt door het FORESEA-programma (Funding Ocean Renewable Energy through Strategic European Action).