Software-platform om energiebeheer beter te beheren

Start-up Condugo lanceert een software-platform waarmee bedrijven hun volledige energieverbruik en -productie sneller, goedkoper en doelgerichter kunnen opvolgen en verbeteren.

Trefwoorden: #Condugo, #energiebeheer, #energie besparen, #energiehub, #SABCA-Limburg, #software, #software platform

Lees verder

Techniek

( Foto: Condugo )

ENGINEERINGNET.BE - Condugo werkt hiervoor samen met o.a. SABCA-Limburg en andere grote bedrijven uit de maakindustrie, farma- en textielsector. Die besparen daardoor maar liefst 75% tijd op het verzamelen van data en verminderen hun energiekosten met meer dan 10%.

Dit energieplatform brengt automatisch alle energiegegevens van een organisatie samen en controleert ze. Verschillende gebruikers kunnen ze te allen tijde eenvoudig raadplegen, in rapporten die volledig zijn aangepast aan hun wensen. Dankzij de slimme tools kan bovendien nagegaan worden waar je de meeste verbeteringen of besparingen kunt behalen.

Peter Verboven, mede-oprichter van Condugo: “Bedrijven spenderen gemiddeld 20 tot 40 dagen per jaar aan het verzamelen van de nodige gegevens en het opmaken van energierapporten. Die tijd brengen we met ons platform terug tot vijf à tien dagen.”

Deze start-up ontwikkelde zijn Energy Hub speciaal voor industriële toepassingen, waar complexe processen met meerdere (energie-)omzettingen de norm zijn. Vandaag de dag moeten deze bedrijven enorme inspanningen leveren om grip te krijgen op hoeveel energie ze verbruiken of produceren.

Frederik Loeckx, Managing Director van de Vlaamse energiecluster Flux50: “We evolueren naar een slim energiesysteem, waarin data centraal staan en bedrijven ze gebruiken om zelf beslissingen te nemen rond hun energie. De wereld van energie is volop in beweging en verandert zoals nooit tevoren. Dit platform maakt dit voor veel bedrijven voor het eerst mogelijk.”

De oprichters van dit bedrijf werken nauw samen met verschillende bedrijfsterreinbeheerders in Vlaanderen en divers industriële bedrijven. De start-up zet binnenkort zijn eerste stappen in Nederland en wil zijn software op termijn aanbieden in heel Europa.