Kortrijkse school huldigt gewonnen photovoltaïsch systeem in

Kouter Kortrijk won een wedstrijd van Luminus om scholen groener te maken en ging aan de haal met een Smartflower, een all-in-one plug & play fotovoltaïsche systeem.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #Kortrijk Kouter, #Luminus, #milieubewust, #school, #Smartflower, #wedstrijd, #zonne-energie

Lees verder

Techniek

( Foto: Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - Luminus organiseerde deze wedstrijd om de toekomstige generaties bewust te maken van het belang van hernieuwbare energie voor het voortbestaan van de planeet.

De opdracht van de wedstrijd was simpel: maak een tekening of knutselwerk dat een project voorstelt om de school groener te maken en motiveer waarom de school een smartflower verdient. Er werden maar liefst 101 dossiers ingediend.

Het Kortrijkse team kon de jury overtuigen met haar originele fotocollage waarop te zien is hoe sterk de school duurzaamheid heeft geïntegreerd in haar dagelijkse werking, in haar curriculum en ook in haar infrastructuur. Bovendien focust het nieuwbouwgedeelte van de school sterk op energie-efficiëntie.

De school droomt van een volledig groene school met zonnepanelen, zonneboiler en een Smartflower als stroombron voor elektrische fietsen op hun nieuwe speelplaats.