• 19/09/2017

Neem deel aan de Club productiemanagement - invitatie

De Club productiemanagers van SBM Training Coaching en Advies verenigt productiemanagers van middelgrote en grote bedrijven en bestaat ondertussen reeds meer dan 20 jaar.

Trefwoorden: #club productiemanagement, #opleiding, #SBM

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Voordrachten, discussies, recente evoluties en problemen van productiemanagement komen aan bod. U ontmoet een gastspreker of gaat op bezoek in een bedrijf waar u kan zien hoe verbeterprojecten gerealiseerd werden.

Deze club staat onder toezicht van een stuurgroep die o.a. de thema's aanbrengt. Het geheel wordt steeds gebracht in een aangenaam kader. Aansluitend op de presentatie is er een uitgebreide receptie voorzien: een uitstekende gelegenheid om uw netwerk verder uit te bouwen.
Prijs € 680.00 (excl. BTW)

Schrijf nu in voor de nieuwe editie van 4 avonden, vanaf 11 oktober in Roeselare.

Op het programma van de Club productiemanagers in 2017-2018:

Sessie 1: Industry 4.0 - 11 oktober 2017 - Roeselare
Industry 4.0. is een kreet die vandaag de dag regelmatig in de pers komt. Maar wat betekent dit nu? Wat houdt dit in? Welke technieken maken hier deel van uit? Welke opportuniteiten biedt dit? Wat zijn de eventuele gevolgen op vlak van personeel of andere?

Sessie 2: Leiderschap van de toekomst: de Harada methode - 6 december 2017 - Roeselare
In zijn zoektocht naar de diepere gronden van Lean stootte onze gastspreker meermaals op de werken van Norman Bodek, de Amerikaan die Lean in de jaren 80 van Japan naar de USA bracht. Recentelijk ontdekte hij zo ook de "Harada methode", de laatste Lean trend, zeg maar de menselijke kant van Lean en noemde het de "ontbrekende schakel" in zijn jarenlange zoektocht. De Harada methode is simpelweg 's werelds beste methode om mensen tot hun hoogste potentieel te ontwikkelen. De methode leert de leidinggevende ook om een goeie coach te worden in zijn dagelijks management. Ontegensprekelijk het leiderschap van de toekomst.
Voor ieder lid van de club voorzien we het boek "De Harada Methode".

Sessie 3: Bedrijfsbezoek Colruyt te Ghislenghien - 14 maart 2018
De koffiebranderij en wijnbottelarij maken deel uit van Colruyt Group Fine Food dat alle productieafdelingen van de retailgroep bundelt. De groep hecht zeer veel belang aan vakmanschap in eigen huis en blijft investeren en innoveren in zijn eigen productieafdelingen. Door vakmanschap in eigen huis op te bouwen kan de Colruyt Group het productieproces, de prijs en de duurzaamheidsaspecten van de eigen koffie controleren. Hetzelfde geldt voor wijn, want de groep heeft ook een eigen wijnbottelarij op dezelfde site in Ghislenghien.
Tijdens het bedrijfsbezoek doorlopen we het logistieke productieproces van het bottelen van wijn en het branden van koffie.

Sessie 4: Bedrijfsbezoek bij de firma Agristo te Wielsbeke - 16 mei 2018
Agristo met hoofdzetel in Harelbeke is sinds 1986 uitgegroeid tot een wereldspeler in de ontwikkeling en productie van diepgevroren aardappelproducten. Als Belgische onderneming zijn ze continu bezig met innovatie, vernieuwing en groei. Onlangs hebben ze op het voormalig bedrijventerrein van Unilin in de Ridder de Ghellinckstraat te Wielsbeke een nieuwe productiesite gebouwd. Een investering van honderd miljoen euro, goed voor minstens honderd banen.

Een enorm project. De vraag is hoe pakken we zo'n groot project aan, hoe moet je dat managen?

Ook interessant:

Modulair traject “Expert in lean- en productiemanagement”, vanaf woensdag 25 oktober 2017 in Gent met diverse modules:
Module 1: lean: moderne strategie voor verbeteren
Module 2 : orde en netheid en visueel management
Module 3 : reduceren van omsteltijden en doorlooptijden
Module 4: leidinggeven en teamcoaching in een productieomgeving
Module 5: TPM
Module 6: productieplanning
Module 7: value stream mapping
Module 8: kostprijsberekening in productie

Modulair traject “Expert in onderhoudsmanagement”, vanaf donderdag 12 oktober 2017 in Gent met diverse modules
Module 1: Organisatie van de onderhoudsdienst: werkregeling
Module 2: maintenance and reliability, storingen en onderhoudsplanning
Module 3: Technische documentatie en wisselstukkenbeheer
Module 4: TPM: via total productive maintenance naar total productive management
Module 5: Overbodige onderhoudskosten elimineren

Club continu verbeteren (vanaf 23/10 in Nazareth)
Sessie 1: Industry 4.0
Sessie 2: Hoe kan ik sneller reageren op de vraag van mijn klanten?
Sessie 3: Bedrijfsbezoek bij Aucxis RFID Solutions te Stekene in het kader van RFID ter ondersteuning van continu verbeteren
Sessie 4: Bedrijfsbezoek bij de firma Nuscience te Drongen
Schrijf in of stel uw vragen

Club onderhoudsmanagers: u kan via een verrekende prijs aansluiten bij de resterende sessies van de Club die startte in het voorjaar, of inschrijven voor de nieuwe Club van het voorjaar. Schrijf in of stel uw vragen


Vragen?
Mail myriam.vlieghe@sbm.beBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.