Farm Frites laat WKK-centrale installeren

Onlangs bezocht minister Philippe Muyters een site van Green Logix Cogeneration (GLCG) in Lommel, waar het bedrijf de laatste hand legt aan de bouw van een warmtekracht-koppelingscentrale.

Trefwoorden: #energiecentrale, #Farm Frites, #Green Logix Cogeneration, #warmtekrachtkoppeling, #warmtekrachtkoppelingscentrale, #WKK

Lees verder

Techniek

( Foto: Green Logix Cogeneration )

ENGINEERINGNET.BE - Op de site van het nabijgelegen en groot energieverbruiker Farm Frites is GLCG gestart met de laatste fase van de bouw van een warmtekracht­koppelings­centrale.

Deze volledig geïntegreerde en stuurbare energiecentrale zal, samen met een nieuwe installatie voor de duurzame verwerking van bakdampen en biogas tot warmte, het voornaamste deel van de energievraag van Farm Frites invullen.

Dit is een innovatieve primeur voor Vlaanderen, temeer omdat deze installatie niet enkel zorgt voor een technische oplossing op maat, maar ook een model biedt dat toepasbaar is in andere bedrijven met een grote energiebehoefte in de vorm van een derde partijfinanciering.

Deze energiecentrale heeft een kostenplaatje van 15 miljoen euro en zal in het laatste kwartaal van 2017 actief zijn. De realisatie van deze energiecentrale gebeurt in samenwerking met CallensVyncke, dat een toonaangevende rol speelt in de engineering, bouw en indienstname van geïntegreerde WKK-installaties.