Winnaars Leeuw van de Export 2017 bekend gemaakt

Op de 16e editie van de Leeuw van de Export reikte Vlaams minister-president Geert Bourgeois deze prestigieuze exportprijs uit aan winnaars Klingele Chocolade en Skyline Communications.

Trefwoorden: #award, #export, #FIT, #Flanders Investment & Trade, #Klingele Chocolade, #Leeuw van de Export, #logistiek, #Skyline Communications

Lees verder

nieuws

( Foto: FIT )

ENGINEERINGNET.BE - Met de Leeuw van de Export plaatst Flanders Investment & Trade (FIT) jaarlijks 2 Vlaamse bedrijven voor het voetlicht met uitzonderlijke exportresultaten en visie.

In de categorie ‘Bedrijven met maximaal 49 medewerkers’ haalde Klingele Chocolade het van Lansweeper en Comsof. Skyline Communications won voor Bekina Boots en Soudal in de categorie ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers’.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois: “Met de Leeuw van de Export zet Flanders Investment & Trade jaar na jaar de meest markante exportprestaties in de schijnwerpers. Zowel Klingele Chocolade als Skyline Communications kunnen indrukwekkende exportprestaties voorleggen die getuigen van een sterke strategische visie en vastberadenheid om het te maken in de internationale arena. Maar bovenal zijn het twee perfecte ambassadeurs om ondernemerschap in en vanuit Vlaanderen te promoten.”

Claire Tillekaerts, CEO van FIT: “Naast een indrukwekkend internationaal parcours kiezen beide winnaars bewust voor lokale Vlaamse verankering en getuigen ze van een groot engagement voor het lokale economische weefsel waarin ze opereren.”


Meer over alle genomineerde bedrijven:

 1. Klingele Chocolade


De Evergemse chocolade fabrikant specialiseerde zich in niches zoals lactosevrij, zonder toegevoegde suiker, of met extra vitamines. Dankzij deze slimme beslissingen speelt de kmo perfect in op maatschappelijke trends en evoluties wereldwijd. Met deze alternatieven kan iedereen toch genieten van chocolade. En dat vertaalt zich bij Klingele Chocolade in alsmaar stijgende exportcijfers.

 • Comsof
  Dit Gentse IT-bedrijf ontwikkelt software waarmee telecomoperatoren, ingenieurs- en consultancybureaus, stedelijke netwerken en hardwareproducenten slim en automatisch glasvezelnetwerken voor breedbandinternet in de hele stad kunnen plannen.
 • Lansweeper
  Met het softwareplatform van dit Dendermonds bedrijf wordt alle detailinfo over alle machines en gebruikers binnen een IT-netwerk verzameld. De software maakt de onmiddellijke en volledige inventaris, analyseert voor optimalisatie en rapporteert.
  1. Skyline Communications
   Satelliet-, telecom- en broadcastoperatoren gebruiken het hoogtechnologische softwareplatform van dit Izegemse bedrijf om hun netwerken te bewaken, aan te sturen en te herstellen.
  2. Bekina Boots
   De broers Donaat en Denis Vanderbeke richten dit bedrijf in 1962 in Kluisbergen op voor de productie en verkoop van handgemaakte rubberlaarzen. In 1992 valt de keuze op polyurethaan in plaats van rubber. De Oost-Vlaamse kmo opereert in een industrie die in Vlaanderen grotendeels is verdwenen.
  3. Soudal
   De Turnhoutse bouwspecialiteitenproducent produceert en distribueert mastieken, polyurethaanschuim en lijmen voor de professionele gebruiker, de industrie en de consument.