Selor pleit voor meer vrouwen in topfuncties

Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in managementfuncties, in elk domein, elke sector, en in elk land. Daarom lanceert Selor Top Skills om vrouwen aan te moedigen.

Trefwoorden: #gelijke kansen, #overheid, #overheidsdienst, #Selor, #Top Skills, #vrouwen

Lees verder

HR

( Foto: pressmaster / 123RF Stockfoto )

ENGINEERINGNET.BE - Vooral in functies met veel beslissingsmacht en grote verantwoordelijkheden zijn vrouwen nog te weinig actief. Met slechts 23,2 % vrouwen in een managementfunctie bevindt België zich duidelijk achteraan in het Europese peloton.

Bij de federale overheid doen ze het iets beter, maar ook daar zijn vrouwelijke managers duidelijk ondervertegenwoordigd: slechts 26% van de topmanagers is een vrouw.

Om het hoofd te bieden aan deze ongelijkheid stelt Selor nog dit jaar Top Skills voor, een initiatief dat vrouwen met ambitie wil aanmoedigen om zich kandidaat te stellen voor topfuncties bij de federale overheid.

Vrouwen met managementambities kunnen in november gratis deelnemen aan een managementassessment en kunnen zo vertrouwd raken met de procedures voor topfuncties. Dit assessment staat open voor alle vrouwen met ambitie.

Dat dit initiatief duidelijk vruchten afwerpt, blijkt uit het onderzoek van de vorige editie: 86% van de deelneemsters heeft een beter zicht op de selectieprocedures en de vereisten, 82% van de deelneemsters kan nadien haar competenties beter inschatten en 96% van de deelneemsters voelt zich beter gewapend.

De nieuwste editie van Top Skills wordt ingezet met een infosessie op 28 september, de dag nadien gaan de effectieve inschrijvingen van start en kunnen vrouwen hun kandidatuur insturen.