Groep Heylen investeert in haven van Gent

Groep Heylen heeft plannen om in de haven van Gent terreinen te ontwikkelen om er logistieke activiteiten op te zetten. Hiervoor sloot het onlangs een overeenkomst met het Havenbedrijf Gent.

Trefwoorden: #Groep Heylen, #Havenbedrijf Gent, #haven van Gent, #logistiek, #uitbreiden

Lees verder

Techniek

( Foto: Port of Ghent )

ENGINEERINGNET.BE - Het gaat hier over de ontwikkeling op een grond van 25 hectare op het nieuwe bedrijventerrein Rieme-Noord langs de R4-West, de ring rond de Gentse haven. Heylen is het eerste bedrijf dat hier aan de slag gaat.

Het bedrijf heeft de intentie om er een groot logistiek complex te realiseren volgens de campusgedachte. Dit betekent de inplanting van aaneengesloten magazijnen binnen een grootschalig project van 150.000 m² wat de mogelijkheid biedt om er stelselmatig uit te breiden. De bouwaanvraag werd alvast ingediend.

Met dit project gaat een investering gepaard van meer dan 90 miljoen euro. Op termijn kan dit project leiden tot de creatie van meer dan 400 jobs.

Groep Heylen uit Herentals ziet potentieel in de verdere ontwikkeling van haar activiteiten in de Gentse haven omwille van de gunstige ligging van Gent. De terreinen zijn rechtstreeks ontsloten via de aanpalende R4-West die aansluit op de kruising van de E17/E40 en E34.