IVAGO neemt grootste Belgisch aardgastankstation in gebruik

IVAGO heeft een eigen CNG-vulstation in gebruik genomen. Met 4 'fastfill'- en 22 'slowfill'-laadpalen is dit het Belgische grootste CNG-vulstation in zijn soort.

Trefwoorden: #afval, #afvalintercommunale, #afvalophaling, #CNG, #CNG-installatie, #Compressed Natural Gaz, #IVAGO

Lees verder

Techniek

( Foto: IVAGO )

ENGINEERINGNET.BE - De totale investering voor het volledige project bedraagt ongeveer 1.000.000 euro.

Pitpoint, een bedrijf gespecialiseerd in productie en verdeling van schone brandstoffen, stond in voor de bouw van het vulstation en verzorgt het onderhoud. In de komende drie jaar wordt het aantal slowfill-laadpalen nog uitgebreid tot 62 stuks.

Voor elk nieuw voertuig kiest IVAGO vandaag voor CNG of elektriciteit, tenzij dit technisch nog niet mogelijk is. Momenteel beschikt het al over een 11-tal pick-ups, 10 bestelwagens, 7 ophaalwagens en één gesloten vrachtwagen die uitgerust zijn met CNG als brandstof. Hiernaast beschikken we ook over een paar elektrische wagens en straatstofzuigers. Tegen 2021 zullen niet minder dan 106 voertuigen, waarvan 55 ophaalwagens, gebruik maken van CNG.

De plannen voor de installatie van een vulstation voor aardgas zijn niet nieuw. Toen de afvalintercommunale in 1999 al zijn diensten op de site Proeftuinstraat samenbracht, was deze mogelijkheid al voorzien. Technisch stond het gebruik van CNG toen echter nog niet op punt.