Energieproducent gaat lessen geven over duurzame energie

Voor het eerst kunnen leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar in het hele land lessen krijgen rond duurzaamheid. Het initiatief gaat uit van energieproducent en -leverancier Eneco.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #Eneco, #energieleverancier, #energieproducent, #groene energie, #lessen

Lees verder

Techniek

( Foto: Eneco )

ENGINEERINGNET.BE - Eneco stuurt zijn eigen werknemers als ambassadeur uit naar Vlaamse en Waalse scholen die zich inschrijven. Op die manier hopen ze kinderen bewust te maken van het belang van duurzame energie voor onze planeet.

Wat is energie? Waar komt het vandaan? Waarom is duurzame energie belangrijk? Hoe kunnen we energie besparen en hoe kunnen we in de toekomst allemaal duurzame energie gebruiken? Het zijn maar enkele vragen die behandeld worden in de lessen rond duurzaamheid.

Om te kunnen evolueren naar een toekomst zonder energieverspilling en milieuvervuiling, is bij de toekomstige generatie een juiste ingesteldheid nodig. Daarom biedt de energieproducent nu gratis lessen over duurzaamheid aan.

Eneco deed binnen hun organisatie een oproep en er boden zich meer dan 40 medewerkers spontaan aan om les te gaan geven over duurzame energievormen. CEO Christophe Degrez gaf enthousiast zelf de eerste les in Mechelen.

Leerkrachten of schooldirecteurs kunnen ervoor kiezen om gratis een getrainde lesgever twee uur voor de klas te zetten met interactief materiaal. In de toekomst worden de lessen ook opengesteld voor iedereen, zodat leerkrachten zelf aan de slag kunnen gaan met behulp van een handleiding.