Crowdfunding campagne voor autonome robottrekker opgestart

Farmertronics Engineering, uit het Brabantse Deurne, is deze week een Europese reward crowd funding campagne gestart samen met nog 53 andere Europese food- en agtech startups.

Trefwoorden: #autonoom, #crowdfunding, #Farmertronics Engineering, #fruitteelt, #robottrekker

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Farmertronics Engineering )

ENGINEERINGNET.NL - Met deze campagne hoopt men meer bekendheid aan het project te kunnen geven, maar vooral het bredere publiek te betrekken bij de ontwikkeling van haar eTrac, een volledig elektrisch aangedreven robottrekker voor de fruitteelt.

Men hoopt met deze campagne uiteindelijk 25.000 euro op te halen. Daarnaast is het van belang om bij de eerste 10 Europese startups te eindigen, die het meeste geld hebben opgehaald omdat de Europese Commissie 100.000 euro extra zal toekennen aan elk van deze 10 startups. De campagne loopt van oktober tot en met december van dit jaar.

Farmertronics wil in februari 2018 met de engineering en bouw van een eerste eenvoudige prototype starten om deze in september van 2018 aan een selecte groep van crowd funders te kunnen demonstreren. Deze eerste versie zal alleen nog radiografisch op afstand gestuurd kunnen worden

Vanaf september 2018 zal begonnen worden met het geheel autonoom uitvoeren van de eTrac door de integratie van GPS-RTK technologie, die geleverd zal worden door het Nederlandse eFarmer uit Amstelveen. Ook zal vanaf dat moment het industriële ontwerp verder worden uitgewerkt door Dynteq uit Enschede.

Uiteindelijk wil men in september 2019 een demo kunnen geven van de volledig autonoom rijdende robottrekker tijdens een tweetal Nederlandse landbouwbeurzen. Vanaf 2020 is verkoop en serieproductie gepland.