• 08/03/2012

Barco sluit exclusiviteitscontract met Imax Corporation

Contract met het Canadese bioscoopconcern Imax Corporation levert Barco enkele tientallen miljoenen euro op

Trefwoorden: #barco, #cinematechnologie, #imax

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.BE -- Het Kortrijkse technologiebedrijf Barco wordt de komende zeven jaar de exclusieve leverancier van digitale projectietechnologie van het Canadese bioscoopconcern Imax Corporation. Het contract zou Barco enkele tientallen miljoenen euro opleveren.

Volgens Barco staat Imax Corporation nog maar aan het begin van het digitaliseringsproces. De groep zal Barco’s projector met Xenon-lamp gebruiken en vanaf 2013 beginnen met de overgang naar een vernieuwende lasertechnologie, die samen met Barco wordt ontwikkeld. Daarmee zou de bioscoopervaring in de IMAX-zalen nog intenser worden.

Barco heeft op het gebied van digitale projectieapparatuur voor bioscoopzalen wereldwijd een marktaandeel van 40%. In China is het beeldtechnologiebedrijf marktleider.

Wim Buyens, Senior Vice President van Barco's Entertainment Divisie: “Deze samenwerking versterkt onze reputatie van vooraanstaand leverancier voor de meest geavanceerde cinematechnologie, geschikt voor elk scherm, groot of klein. Bovendien komt ze onze productieschaalbaarheid ten goede en stelt de samenwerking met IMAX ons in staat om verder de norm te bepalen voor toekomstige technologieën.”

Robert D. Lister, Chief Business Development Officer bij IMAX: “Aangezien onze aanwezigheid op de wereldmarkt verder blijft toenemen, is het van kapitaal belang dat onze technologiepartner het ritme van onze ambitie om te innoveren en te groeien kan volgen. Barco is zo'n partner. Als vooraanstaande leverancier van geavanceerde digitale en lasertechnologie, is Barco gekend voor het leveren van kwalitatief hoogstaande producten en voor hun integriteit.”


(KV) (foto Barco)