Netbeheerders lanceren gratis lespakket over energie en energiebesparing

Netbeheerders Elia, Eandis en Infrax hebben ElectriCITY, een lespakket en speldoos over energie en energiebesparing voor leerlingen tussen 10 en 14 jaar, gelanceerd.

Trefwoorden: #Eandis, #ElectriCITY, #Elia, #energie, #energiebeheer, #energiebesparing, #Infrax, #lespakket, #speldoos

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - De bedoeling van dit lespakket is hen op jonge leeftijd met het belang van elektriciteit en spaarzaam omspringen met energie in aanraking te brengen. Het lespakket en de speldoos werden deze week voorgesteld tijdens de STEM-dagen in Technopolis in Mechelen.

Het lespakket bevat een presentatie met lesmateriaal voor de leerkracht, een speldoos met drie spelsets en doe-fiches met proefjes. Zo worden op een eenvoudige manier de werking van elektriciteit, het belang van efficiënt energiegebruik en de veranderingen die hernieuwbare energie voor het energielandschap betekenen duidelijk gemaakt

Doordat het bordspel meerdere spelniveaus bevat, is het pakket zowel aantrekkelijk voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar, als uit de eerste graad van het middelbaar onderwijs.

De presentatie in het lespakket focust op de gevolgen van een veranderend klimaat, het stijgende energieverbruik en hoe we meer hernieuwbare energie kunnen opwekken en inzetten. In het bordspel worden de leerlingen uitgedaagd om zelf hoogspanningstrajecten aan te leggen en voor voldoende energie in hun stad te zorgen.

De doe-fiches nodigen dan weer uit om volop te experimenteren met proefjes die onder meer het broeikaseffect tonen en zon- en windenergie in praktijk brengen.