Mariasteen werkt als eerste Europese bedrijf met Light Guide Systems

De slimme fabriek, internet of things, industrie 4.0 ... Maatwerkbedrijf Mariasteen gaat een stap verder en zet volop in op industrie 5.0, de collaboratieve industrie.

Trefwoorden: #Light Guide Systems, #maatwerkbedrijf, #Mariasteen, #mensen met beperking

Lees verder

Techniek

( Foto: screen Vimeo - Mariasteen )

ENGINEERINGNET.BE - Mariasteen zet als eerste Europese bedrijf Light Guide Systems in op de werkvloer en dit voor een breed scala aan producten.

Bij deze hoogtechnologische oplossing worden dynamische werkinstructies gevisualiseerd op de werkpost via in-situ beeldprojectie, pick-to-light methodieken en bewegingscontrole. Bovendien gebeurt dit interactief met feedback naar de werknemer.

In dit maatwerkbedrijf werken hoofdzakelijk mensen met een beperking. Dynamische beeldprojectie maakt complex werk eenvoudiger. Zo leren werknemers sneller nieuwe opdrachten aan, kunnen er twee mensen simultaan aan eenzelfde opdracht werken en er is geïntegreerde kwaliteitscontrole.

Het bedrijf kan daarom meer en moeilijkere opdrachten aan en blijft duurzame tewerkstelling creëren.


De implementatie van Light Guide Systems in Mariasteen kadert in het project Toegepaste Technologische Innovatie (TTI), onderdeel van de Geïntegreerde Territoriale Investering (GTI) West-Vlaanderen.