Allego en Microsoft creëren Cloud Services Platform voor elektrisch laden

Allego en Microsoft slaan de handen ineen om een breed portfolio met clouddiensten aan te bieden, waarmee zij bestaande en nieuwe laadpunten kunnen managen en nieuwe laaddiensten aanbieden.

Trefwoorden: #Allego, #beheer, #cloud, #elektrisch laden, #laadpunten, #Microsoft

Lees verder

Techniek

( Foto: Allego )

ENGINEERINGNET.NL - De bedrijven hebben het EV Cloud Services Platform gezamenlijk ontwikkeld en stellen hiermee bedrijven in staat interoperabele diensten aan te bieden. Het platform van Allego is gebaseerd op Microsofts Azure-technologie.

E-mobiliteit wordt steeds meer ‘connected’. De elektrische voertuigen, laadinfrastructuur, diensten op locatie, grensoverschrijdende mobiliteit en betalingssystemen zijn steeds sterker met elkaar verbonden wat leidt tot een uitgebreid en slim netwerk aan diensten dat zorgt voor een geïntegreerde en prettige ervaring voor e-rijders.

Aangezien de EV-markt op het punt staat uit te groeien tot een massamarkt, wordt een exponentiële groei aan data en transacties verwacht. Door de schaalbaarheid zijn het platform en de aangeboden diensten geschikt voor deze verwachte groei op internationaal niveau.