Fluxys stapt met drie Duitse vervoersnetbeheerders in EUGAL-project

Fluxys Deutschland, Gasunie Deutschland Transport Services en ONTRAS Gastransport ondertekenden met GASCADE Gastransport een overeenkomst over het leidingproject European Gas Pipeline Link.

Trefwoorden: #EUGAL, #EUGAL-project, #European Gas Pipeline Link, #Fluxys, #GASCADE, #gaspijpleiding, #Gasunie, #ONTRAS, #pijpleiding

Lees verder

Techniek

( Foto: © GASCADE Gastransport )

ENGINEERINGNET.BE - Fluxys Deutschland, Gasunie Deutschland en ONTRAS verwerven elk 16,5% van de aandelen in het project en de toekomstige leiding.

GASCADE behoudt een deelneming van 50,5% en blijft het project leiden. De partners zijn overeengekomen dat deze laatste het proces voor de aanleg van de leiding zal blijven beheren en de leiding in de toekomst zal exploiteren.

De European Gas Pipeline Link (EUGAL) heeft een lengte van ongeveer 485 kilometer en loopt van de Baltische Zee via Mecklenburg-Vorpommern en Brandenburg naar Zuid-Saksen, en van daar over de grens naar de Tsjechische Republiek.

Hoofdprojectleider Ludger Hümbs: "Het project verloopt geheel volgens planning en het is de bedoeling om het eerste leidingdeel al eind 2019 klaar te hebben."