AkzoNobel breidt Chemical Island uit om groei Fibria te ondersteunen

AkzoNobel business heeft de uitbreiding van een Chemical Island in Brazilië afgerond, om een groot project te ondersteunen voor het Braziliaanse bosbouwbedrijf Fibria.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #bosbouwbedrijf, #Brazilië, #chemical island, #chloordioxide-installatie, #eucalyptuspulp, #Fibria

Lees verder

Techniek

( Foto: AkzoNobel )

ENGINEERINGNET.NL - Fibria is producent van eucalyptuspulp uit geplante bossen. Het bedrijf heeft 2,2 miljard dollar geïnvesteerd om de capaciteit bij hun molen in Três Lagoas in de deelstaat Mato Grosso do Sul meer dan te verdubbelen tot 3,25 miljoen ton per jaar.

De uitbreiding van het Chemical Island omvat de installatie van een tweede chloordioxide-installatie, evenals een vergrote ruimte voor opslag en logistiek. Dit concept biedt pulpklanten een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor de productie en levering van bleekchemicaliën, evenals diensten voor andere chemische processen.

De nieuwe productielijn in Três Lagoas is nu de grootste op zichzelf staande pulp productielijn in de wereld en versterkt Fibria’s marktpositie. Het nieuwe Chemical Island is ook de grootste van de vier die AkzoNobel gebruikt om de Braziliaanse pulpindustrie te bedienen.


Bekijk een animatiefilm over Chemical Islands: