3D geprinte vloeren gelanceerd op Dutch Design Week

Aectual brengt een terrazzo vloer met 3D geprinte patronen op de markt, dat duurzaam wordt geproduceerd met een bio-printplastic en gerecyclede materialen.

Trefwoorden: #3D geprinte vloeren, #3D printen, #Aectual, #bio-printplastic, #Dutch Design Week, #gerecyclede materialen, #terrazzo vloer

Lees verder

Techniek

( Foto: AKEF )

ENGINEERINGNET.NL - Door slimme technologie is het mogelijk om elk design op maat te 3D-printen op grote oppervlakten, waarbij geen enkele vierkante meter hetzelfde hoeft te zijn.

“Het is mogelijk om je eigen design te maken voor bijzondere vloeren in bijvoorbeeld een lobby van een hotel of een museum,” aldus Hans Vermeulen, CEO van Aectual. “Daarmee geven we ontwerpers volledige ontwerpvrijheid.”

Klanten kunnen ook kiezen uit een selectie van bijzondere patronen, die passend gemaakt worden voor hun gebouw. Details kunnen eenvoudig worden toegevoegd om speciale plekken, branding en routing te benadrukken.

Aectual’s ‘on demand’ vloer is mogelijk doordat het bedrijf software tools en industriële XL 3D print technologie heeft ontwikkeld. Hiermee wordt de klant een makkelijk, betaalbaar en betrouwbaar ontwerp- en productieproces geboden en wordt ook de installatie tijd aanzienlijk verkort.

De vloeren bestaan uit 3D geprinte patronen die naadloos gelegd worden en op locatie worden afgevuld met een bio-binder terrazzo. Er is een groot scala aan kleuropties en invullingen en de vloeren zijn van zeer hoge kwaliteit en slijtvast. Belangrijke eigenschap is dat de vloer geheel duurzaam wordt geproduceerd, met een bio-printplastic en gerecyclede materialen.

Klanten zijn onder andere internationale musea, hotels en warenhuizen. Na de Aziatische lancering in de Loft Flagshipstore in Tokyo, wordt de eerste vloer in Nederland medio november geplaatst op Schiphol Airport.

Tijdens de Dutch Design Week (DDW) presenteert Aectual het digitale productieproces en een selectie van vloerpatronen, waaronder het ontwerp voor de Schiphol vloer door architectenbureau DUS.

Op zondag 29 oktober viert Aectual haar officiële lancering met het ‘Democratizing Design Debate’ waarin meerdere bekende architecten en ontwerpers van DDW zoals Winy Maas (MVRDV), Jelle Feringa (Aectual) en Borre Akkersdijk (ByBorre) in gesprek gaan met het publiek over de invloed van digitale technieken op het ontwerpvak.