• 17/01/2012
  • |     BB

Vestas mag turbines voor windmolenpark Northwind leveren

Northwind heeft met Vestas een voorwaardelijke overeenkomst ondertekend voor de levering van turbines voor het windmolenpark voor de kust van Zeebrugge.

Trefwoorden: #aspiravi, #belwind, #colruyt, #frank coenen, #northwind, #vestas, #windenergie, #windmolen, #windmolenpark

Lees verder

b2b

( Foto: Northwind )

ENGINEERINGNET.BE -- Het contract – waarvoor naar verluidt enkel nog de financieringsdetails afgerond moeten worden – betreft de levering en installatie van 72 turbines en een 15-jarig servicecontract.

Northwind’s CEO Frank Coenen was eerder al betrokken bij de aanleg van Belwind’s Bligh-windmolenpark in de Noordzee. Ook daar leverde Vestas de turbines.

Coenen: “We mogen onze jarenlange relatie met Vestas gerust zeer vruchtbaar noemen. Ik heb heel wat opgestoken van het Bligh Bank-project.”

De constructie van het windmolenpark zou naar verwachting begin 2013 starten.


ACHTERGROND
Northwind heeft als bedrijfsmissie een windpark te ontwikkelen, te bouwen en uit te baten op de Bank zonder Naam in de Noordzee. Het bedrijf – het vroegere 'Eldepasco' - werd opgericht in december 2007 en kreeg van de Belgische federale overheid een concessie evenals alle offshorevergunningen en een aansluiting op het net. Groep Colruyt verhoogde zijn aandeel naar 66,7% terwijl het groene-energiebedrijf Aspiravi Offshore 33,3% in handen heeft.