GeoSea bouwt mee aan Moray East Offshore Windfarm

GeoSea heeft een overeenkomst getekend voor de 'Engineering, Procurement, Construction and Installation (EPCI)' van de funderingen voor ongeveer 100 windturbines en 3 substationplatformen.

Trefwoorden: #DEME, #funderingen, #Geosea, #Moray East Offshore Windfarm, #offhore windpark, #offshore substation

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Daarnaast zit in deze overeenkomst ook het transport en de plaatsing van 3 offshore substationplatformen. De overeenkomst is afhankelijk van de financial close die naar verwachting zal plaatsvinden in de tweede helft van 2018.

Moray East Offshore Windfarm is een joint venture tussen EDP Renewables (77%) en ENGIE (23%). De Britse overheid kende het project recent nog een Contract for Difference (CfD) van 65 euro/MWh toe.

Jan Klaassen, Business Unit Manager Offshore Renewables van GeoSea: “Samen met Ramboll hebben wij een jacketfundering ontwikkeld die inspeelt op de specifieke uitdagingen van de site, geoptimaliseerd voor constructie en plaatsing. De toeleveringsketen voor de zowat 100 stalen jacketfunderingen en bijhorende stalen palen zal de volgende maanden uitgewerkt worden.”

Oscar Diaz, Project Director van Moray East: “Onze nauwe samenwerking met leveranciers als GeoSea was cruciaal om te kunnen komen tot een project dat elektriciteit kan leveren tegen een prijs die meer dan de helft lager ligt dan die van projecten die momenteel in aanbouw zijn.”