Rechtstreeks stroom tanken van zonneparken

De gemeente Arnhem leidt een Europees project, met een budget van 7,4 miljoen euro, om in diverse steden direct stroom te tanken bij een zonnepark of windmolen.

Trefwoorden: #CleanMobilEnergy, #CO2, #stroom, #windenergie, #windmolen, #zonnepanelen, #zonneparken

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - De subsidieaanvraag voor dit project, CleanMobilEnergy geheten, is deze week goedgekeurd. Het project gaat nu gelijk van start en duurt tot 2021. Doel is om het opwekken van duurzame energie rechtstreeks te combineren met het laden van elektrische voertuigen, via opslag en een energiemanagementsysteem.

De vraag naar elektriciteit is namelijk 's morgens en 's avonds het hoogst. Maar zonneparken produceren de meeste energie op het midden van de dag. Dan brengt deze stroom het minste op. Het zou dus mooi zijn om dit beter op elkaar af te stemmen, door bijvoorbeeld auto's gedurende de dag daar te laten opladen.

Er wordt nu op vier locaties een installatie voor het opwekken van duurzame energie gebouwd. Op deze plekken komen verschillende typen opslag van elektra te staan voor het laden van voertuigen. De stroom kan ook worden doorgegeven aan het net. Dit systeem moet op zo'n manier werken dat het economisch rendabel is.

De gemeente Arnhem werkt in het project nauw samen met de gemeente Nijmegen, Transport for London, City of Nottingham, de Duitse stad Schwäbisch Gmünd, het Parijse onderzoeksbureau IAU Ile de France, het Luxembourg Institute of Science and Technology, het Britse Centre of Excellence for Low Carbon and Fuel Cell technologies en de Europese netwerkorganisaties POLIS en AVERE.

De verschillende combinaties van duurzame energie-opwekking, opslag, laden en doorgave aan het net dat per land word gebouwd, gaan met elkaar worden vergeleken om te zien wie het meest rendabele systeem weet te creëren.

Het project in Arnhem wordt uitgevoerd bij het zonneveld op de Koningspleij-Noord, dat nog gerealiseerd moet worden. De opgewekte zonnestroom wordt dan direct ingezet voor het opladen van elektrische auto’s en schepen die aan de kade van de Nieuwe Haven zijn afgemeerd.

Het internationale project ontvangt EU subsidie van het INTERREG Noord West Europa (NWE) programma. Het is bij de ontwikkeling begeleid door de RVO.nl. INTERREG NWE ondersteunt activiteiten en proefprojecten op het gebied van innovatie, CO2 reductie en Circulaire Economie.

Overheden, NGO’s en bedrijven kunnen meedoen. Het programma is bedoeld om innovaties te versnellen en verschillen tussen regio’s in Europa te verkleinen.