Aansluiting Warmtenet Dordrecht op afvalenergiecentrale HVC

Warmte uit de afvalenergiecentrale wordt gebruikt voor verwarming en warm water in woningen, voor de verwarming van kassen, en voor productieprocessen van bedrijven.

Trefwoorden: #Aansluiting, #afvalenergiecentrale HVC, #CO2, #warmtenet, #Warmtenet Dordrecht

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen Vimeo - Provincie Zuid-Holland )

ENGINEERINGNET.NL - De aansluiting van het Warmtenet Dordrecht op afvalenergiecentrale HVC is een belangrijke stap om het gebruik van gas te verminderen. Er zijn op dit moment zo’n 3.000 aansluitingen op het warmtenet gerealiseerd.

De komende jaren wordt dit uitgebreid naar 10.000. Het effect is fors: één woning aansluiten op het warmtenet levert jaarlijks net zo veel terugdringing van CO2 op als 22 zonnepanelen op het dak.

Wethouder Rik van der Linden van Dordrecht: “We sluiten in Dordrecht zowel nieuwbouwwoningen aan als bestaande woningen. In samenwerking met woningcorporaties Trivire en Woonbron wordt bij de vervanging van ketels van bestaande bouw of renovatiewerkzaamheden waar mogelijk gekozen voor een aansluiting op het warmtenet."

Het project Warmtenet Dordrecht past binnen de ambities van de Warmtealliantie Zuid-Holland en de ambities van het Rijk voor een duurzame energievoorziening in 2050. Doel is om bestaande en nieuwe leidingen te bundelen in een hoofdinfrastructuur in Zuid-Holland.

Er wordt toegewerkt naar een open transportnet met een onafhankelijk netbeheer waaraan elke warmte-aanbieder kan leveren.