FoodNexus Innovatie Award voor Urban Crop Solutions

Het Waregemse bedrijf Urban Crop Solutions heeft de FoodNexus Innovatie Award gewonnen. Het zal op samen met een Waals bedrijf, België vertegenwoordigen tijdens de Europese competitie.

Trefwoorden: #FoodNexus Innovatie Award, #innovatie, #landbouwtechnologie, #Urban Crop Solutions, #voedingsindustrie

Lees verder

Techniek

( Foto: Urban Crop Solutions )

ENGINEERINGNET.BE - FoodNexus is een initiatief van verschillende multinationale, Europese bedrijven uit de voedingsindustrie aangevuld met toonaangevende kennisinstellingen met als bedoeling om een platform aan te bieden voor innovatieve, Europese jonge bedrijven.

De Belgische FoodNexus-editie werd voor een eerste maal georganiseerd in samenwerking met Flanders’ FOOD, de universiteiten van Gent en Luik, Food2Know, ING en verschillende andere partners.

De focus van de jonge bedrijven die willen meedingen naar deze prestigieuze award moet zich situeren rond één van de volgende drie thema’s: voedselveiligheid en duurzaamheid, voedingskwaliteit of gezondheid en welzijn.

De doelstelling van dit initiatief is om jonge beloftevolle bedrijven te identificeren en te ondersteunen en om hen ultiem te verbinden met toonaangevende Europese, grote bedrijven die actief zijn in de landbouw en voedingsindustrie.

Urban Crop Solutions werd als jong Vlaams bedrijf verkozen door een panel van wetenschappelijke en bedrijfsexperten.


ACHTERGROND
Urban Crop Solutions is een landbouwtechnologiebedrijf met hoofdkantoor in Beveren-Leie (Waregem), een regionaal hoofdkwartier in Miami (US) en een permanente aanwezigheid in Japan.

Naast een gamma van standaard groeicontainers ontwikkelt het landbouwtechnologiebedrijf sinds 2014 op-maat-gemaakte plantgroei-systemen die geautomatiseerd en gerobotiseerd zijn en die kunnen geïntegreerd worden in bestaande productiefaciliteiten of bij voedselverwerkende bedrijven.