GeoSea wint contract voor offshore windturbinepark Triton Knoll

GeoSea (dochter van DEME) won een contract voor het transport en de installatie van 90 windturbinegeneratoren voor het offshore windturbinepark Triton Knoll in het Verenigd Koninkrijk.

Trefwoorden: #DEME, #GeoSea, #Innogy, #offshore windtpark, #Verenigd Koninkrijk, #windenergie, #windmolen, #windturbinegeneratoren

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - GeoSea zal de werken starten in het eerste trimester van 2021. Het contract omvat het ontwerp en de productie van de zeevasten- en tagline-systemen, evenals het transport en de installatie van de 90 turbines met een diameter van 164 meter.

Het offshore windturbinepark Triton Knoll van Innogy zal als een van de eerste de MHI Vestas’ V164-turbines installeren en gebruiken. Die turbines van 9,5 MW zijn volgens de leverancier de krachtigste en efficiëntste turbines op de markt.

Het is een offshore windturbinepark van ongeveer 860 MW aan de oostkust van het Verenigd Koninkrijk en is eigendom van Innogy Renewables UK. Verwacht wordt dat het project een kapitaalinvestering van ongeveer 2,24 miljard euro zal vergen in de vereiste Britse energie-infrastructuur, waardoor Britse klanten zullen kunnen genieten van een van de goedkoopste energieproducties op de markt.

Het project evolueert nu verder naar een financiële investeringsbeslissing, die er wellicht in 2018 komt. Kort daarna zal de onshore-constructie van start gaan, terwijl de offshore-constructie in 2020 zal worden opgestart.

Het windturbinepark zal reeds halfweg het eerste kwartaal van 2021 energie kunnen opwekken met de inbedrijfstelling die naar verwachting in 2021 van start gaat.