• 18/01/2012
  • |     BB

AkzoNobel selecteert Tebodin voor ombouw Duitse chloorfabriek

AkzoNobel Industrial Chemicals wijst ingenieursbureau Tebodin EPCm-contract toe voor ombouw Duitse chloorfabriek naar de modernste membraanelektrolysetechnologie.

Trefwoorden: #akzo, #akzonobel, #chemie, #chloor, #EPCm, #frankfurt, #tebodin

Lees verder

Nieuws

( Foto: AkzoNobel, artist’s impression van de nieuwe chloorfabriek )

ENGINEERINGNET -- AkzoNobel wil de capaciteit van zijn huidige chloorfabriek in Frankfurt via een zogenaamd ‘Engineering, Procurement en Construction Management’-contract met 50% opdrijven naar zowat 250 kiloton chloor en 275 kiloton natronloog per jaar. Het energieverbruik per ton product zal met slechts zo'n 30% verbeteren.

Het contract is nu toegewezen aan het van origine Nederlandse ingenieursbureau Tebodin. Dat zal de opdracht, goed voor circa 80 manjaren, realiseren met een projectteam van 70 medewerkers van zijn vestigingen in Hengelo en Gelsenkirchen.

De bouwwerkzaamheden zullen in augustus 2012 van start gaan. Naar verwachting zal de nieuwe chloorproductiefaciliteit in Frankfurt in het vierde kwartaal van 2013 in bedrijf worden genomen.

Tebodin is een vaste leverancier van AkzoNobel. Het bureau realiseerde eerder al projecten in Nederland, China, Denemarken, Rusland, Vietnam en Indonesië.

ACHTERGROND
Tebodin is een multidisciplinair ingenieursbureau met zo’n 3.500 medewerkers en een omzet van circa € 210 miljoen (2010), actief op het gebied van industrie, gezondheid en voeding, olie en gas, chemie, infrastructuur, vastgoed en energie en milieu. De onderneming beschikt over een netwerk van kantoren verspreid over West-Europa, Centraal-Europa en Oost-Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika.