Belgische voedingsindustrie wil duurzaam groeien

Het 3de online duurzaamheidsverslag van de voedingsindustrie toont hoe de sector verder wil groeien en antwoorden biedt op uitdagingen rond welvaart, personen, milieu en maatschappij.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #duurzaamheidsverslag, #FEVIA, #groei, #sectorfederatie, #voedingsindustrie

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot website FEVIA )

ENGINEREERINGNET.BE - Nieuw in dit verslag is dat FEVIA, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, aan elke uitdaging ook een concrete ambitie voor de sector koppelt.

Vooral dankzij een succesvolle exportstrategie kende de Belgische voedingsindustrie de voorbije jaren een opmerkelijke groei. De sector maakt er geen geheim van dat ze die groei wil verderzetten maar ze moet kaderen in een weldoordachte, coherente en brede duurzaamheidsstrategie.

Met dit derde duurzaamheidsverslag toont de federatie hoe de sector die duurzame ontwikkeling concreet in de praktijk omzet.

Guido Vanherpe, voorzitter van het Comité Duurzame Ontwikkeling van FEVIA: “Als sector gaan we constant de dialoog aan met onze stakeholders. Het is vanuit die dialoog dat we 19 uitdagingen identificeerden waaraan we nu ook concrete ambities koppelen voor de gehele sector. We mogen niet uit het oog verliezen dat de voedingssector in België voor 95% bestaat uit kmo's met minder dan 50 werknemers.”

Aan elk van de 19 uitdagingen in het verslag wordt niet alleen een ambitie gekoppeld, maar ook 76 concrete initiatieven waarmee de sector bijdraagt aan de "Sustainable Development Goals" van de Verenigde Naties.

Het duurzaamheidsverslag van de Belgische voedingsindustrie vat die samen in 4 pijlers: welvaart, personen, maatschappij en planeet.