• 18/01/2012
  • |     BB

Hogedrukspecialist Woma overgenomen door sectorgenoot Kärcher

De fabrikant van hogedrukwaterstraalsystemen Woma komt in handen van Kärcher.

Trefwoorden: #hogestuk, #karcher, #reiniging, #waterstralen, #woma

Lees verder

b2b

( Foto: Woma )

ENGINEERINGNET -- Kärcher gmbH heeft een meerderheidsbelang genomen in de aandelen van zijn industriële sectorgenoot Woma GmbH, een fabrikant van hogedrukpompen en -waterstraalsystemen. Dat meldt Woma op zijn website.

Aan de overname ging een samenwerkingstraject vooraf: beide bedrijven hadden naar verluidt al sinds 2006 nauwe banden voor bepaalde projecten.

Woma, met bedrijfszetel in het Duitse Duisburg, blijft bestaan als afzonderlijk merk en entiteit: Kärcher geeft aan dat zijn eerste prioriteit ligt in het versterken van het Woma-merk en de competitiviteit van zijn producten.

De overnameprijs werd niet vrijgegeven.


ACHTERGROND
Woma bestaat uit een groep ondernemingen met hoofdzetel in Duisburg en nevenbedrijven in Australië, België, Brazilië, China, Mexico, Oostenrijk, Spanje en de USA plus nog eens 50 vertegenwoordigingen in zowat gans de wereld.
Het bedrijf ontwikkelt, fabriceert en verhandelt hogedrukpompen en hogedrukwaterstraalsystemen. Volgens de toepassing worden die systemen aangedreven door een elektrische of een verbrandingsmotor, en leveren zij daarbij drukken die tot 3.000 bar kunnen oplopen en nominale debieten tot 1.679 l/min.