Rusch ME wint contract in Midden Oosten

Rusch Crane Services Middle East (Rusch ME) heeft een contract getekend voor het inspecteren, onderhouden en repareren van in totaal 23 bovenloopkranen op DAS Island nabij Abu Dhabi.

Trefwoorden: #Abu Dhabi, #Das Island, #export, #gas, #inspectie, #kranen, #olie, #onderhoud, #Rush ME

Lees verder

Techniek

( Foto: Rush ME )

ENGINEERINGNET.NL - Das Island ligt 110 km uit de kust van Abu Dhabi en is een belangrijk knooppunt voor de export van olie en gas.

De eigenaar van de olieraffinageactiviteiten op Das Island is Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC). Lokale exportbedrijven zijn ADMA-OPCO (Oil), ADGAS (LNG).

Adgas heeft als hoofduitvoerder voor het contract Gogas /ACMT gecontracteerd, dat op haar beurt alle kraan gerelateerde reparaties uitbesteed heeft aan Rusch. Alle kranen zijn Atex zone 1 geclassificeerd.

De engineering en voorbereiding van het project zal weldra beginnen. Met de daadwerkelijke inspectie- en onderhoudswerkzaamheden van de kranen zal aanvang 2018 worden gestart.

Naar verwachting zal uitvoering van het complete project 18 maanden in beslag nemen.


Bij de foto:
De ondertekening van het contract gebeurde tijdens de bekende offshore tentoonstelling Adipec in Abu Dhabi.

ACHTERGROND
Rusch ME werd in september 2016 opgericht als dochteronderneming van het in Medemblik gevestigde Rusch met als doel om het periodiek laten inspecteren, onderhouden en repareren van kranen in het Midden Oosten te introduceren.

De Nederlandse ambassade in de UAE heeft bij deze introductie actief hulp verleend.