Provincie Antwerpen lanceert subsidielijn voor sociale economie

De provincie Antwerpen startte sinds kort een samenwerking met Trividend, de Vlaamse participatiemaatschappij voor sociale economie. Stadsimkerij Pro-Polis maakt hier als eerste gebruik van.

Trefwoorden: #lening, #Pro-Polis, #Provincie Antwerpen, #sociale economie, #Stadsimkerij, #Trividend

Lees verder

Nieuws

( Foto: Provincie Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Sociaal-economische organisaties kunnen voortaan gebruik maken van het Participatiefonds Trividend Provincie Antwerpen voor leningen tussen 10.000 en 50.000 euro. Dit geeft hen net dat duwtje in de rug om bijvoorbeeld een nieuwe marktniche op te starten of een doorstroomproject te realiseren.

Gedeputeerde Peter Bellens: “De provincie Antwerpen streeft naar een inclusieve economie waaraan iedereen kan bijdragen. Daarom is het belangrijk dat we kansen geven aan mensen met een verdere afstand tot de arbeidsmarkt om ervaring en attitudes op te doen waarmee ze kunnen uitpakken als ze solliciteren naar een job op de reguliere arbeidsmarkt. Met deze nieuwe subsidielijn kunnen organisaties uit de sociale-economie-sector nieuwe projecten ontwikkelen die voorheen onmogelijk waren.”

Eén van de eersten om hiermee aan de slag te gaan is de Mechelse stadsimkerij Pro-Polis. Deze onderneming kreeg een lening van 45.000 euro, waarmee de imkerij onder andere bijenwas uit Ethiopië en Tanzania wil aankopen.

Johan Vleeshouwer, oprichter Pro-Polis: “We willen een duurzame samenwerking opzetten met Afrikaanse imkers zodat er zuivere Afrikaanse bijenwas, vrij van pesticiden en vervalsing, kan worden aangeboden aan de Belgische imkers.”

Organisaties kunnen via het Participatiefonds Trividend Provincie Antwerpen tot 50.000 euro renteloos lenen. Ze betalen enkel de dossierkosten. Met de investeringssteun moeten ze wel één van deze doelstellingen nastreven: meer doorstroom van kansengroepen op de arbeidsmarkt bewerkstelligen, nieuwe ecologisch duurzame activiteiten genereren, een samenwerking met de reguliere economie bevorderen of tot stand brengen en een positieve maatschappelijke impact creëren.

De leningen zijn bedoeld voor materiële investeringen zoals kleine machines, grondstoffen, werktafels… De leningen zijn niet bedoeld voor personeelskosten.


Op de foto:
Gedeputeerde Peter Bellens, Johan Vleeshouwer van Pro-Polis en Pieter-Jan Van de Velde van Trividend.