WDP bestelt 75.000 zonnepanelen bij IZEN

IZEN heeft een overeenkomst getekend met logistiek vastgoedleider WDP voor het plaatsen van 75.000 zonnepanelen. Er zal in totaal voor 20 MW aan groenestroom-installaties gebouwd worden.

Trefwoorden: #distributiecentrum, #IZEN, #logistiek, #WDP, #zonnedak, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: IZEN )

ENGINEERINGNET.BE - In 2016 bedroeg de groei van IZEN 59,3% en ook dit jaar zal dit cijfer rond de 60% liggen.

Gie Verbunt, CEO IZEN: ‘Het bouwen van grote installaties op de daken van logistieke bedrijven is toch wel de kers op onze taart. Een gemiddelde installatie zorgt voor 1 MW. Dat staat gelijk aan het jaarverbruik van 300 gezinnen.’

Om die positieve trend verder te zetten heeft het bedrijf opnieuw een overeenkomst getekend met logistiek vastgoedleider WDP voor het plaatsen van 75.000 zonnepanelen. Op 15 van hun logistieke gebouwen wordt in totaal voor 20 MW aan groene­stroom­installaties gebouwd.

Joost Uwents, CEO van WDP: ‘IZEN is no-nonsense en doel- en oplossingsgericht. Met sterke engineering en een zeer efficiënte uitvoering ontzorgt het ons als opdrachtgever maximaal, en dat is voor ons erg belangrijk.’

Voor volgend jaar verwacht het bedrijf dan ook meer dan 100 MW aan groenestroominstallaties te realiseren. Dat is bijna een kwart van het vermogen van Doel 1 (als ze in werking is).