Directiewissel bij automatiseringsbedrijf Pilz

Eind 2017 stopt Renate Pilz met haar actieve rol in de directie en Pilz. Ze draagt de leiding van het bedrijf over aan haar twee kinderen, Susanne Kunschert en Thomas Pilz.

Trefwoorden: #directiewissel, #familiebedrijf, #Pilz, #Renate Pilz, #Susanne Kunschert, #Thomas Pilz

Lees verder

HR

( Foto: Pilz )

ENGINEERINGNET.BE - Renate Pilz heeft sinds 1975 een leidinggevende functie in het familiebedrijf. Ze trad toen na het overlijden van haar man Peter Pilz toe tot het bedrijf. In eerste instantie was ze alleen actief in de adviesraad, zodat ze voor haar kinderen kon zorgen. In 1994 nam ze vervolgens als beherend vennoot de leiding van het bedrijf volledig over.

De huidige generatiewisseling begon eigenlijk al met de toetreding van de kinderen tot het bedrijf. Zoon Thomas Pilz ging in 1996 bij Pilz aan de slag als directeur van de Amerikaanse dochteronderneming. Dochter Susanne Kunschert kwam in 2002 naar Pilz. Ze zitten samen al ruim 10 jaar in de directie.

Vanaf 2018 zullen beiden het bedrijf verder leiden, op basis van de bestaande bedrijfswaarden en de gezamenlijk ontwikkelde strategie. Ze zullen zich in de toekomst onder andere gaan bezighouden met thema's zoals de voortschrijdende digitalisering van de industrie en de robotica bij het bedrijf.