Bringme en Schindler samen in strijd tegen onbestelbare pakjes

Het Leuvens technologiebedrijf Bringme gaat samenwerken met liftenbouwer Schindler met als doel elk residentieel gebouw te voorzien van een geconnecteerde postbus om pakketjes te ontvangen.

Trefwoorden: #Bringme, #geconnecteerd, #geconnecteerde box, #lift, #logistiek, #logistiek, #Schindler, #veiligheid

Lees verder

Techniek

( Foto: Bringme )

ENGINEERINGNET.BE - Met het partnership reageren de twee bedrijven op veranderende noden in de residentiële markt. Meer en meer ontwikkelaars en architecten beseffen dat de klassieke brievenbus totaal voorbijgestreefd is en bewoners dagelijks opzadelt met problemen.

Zo missen bewoners vaak hun pakketje doordat ze niet thuis zijn, en moeten ze vervolgens langs het postkantoor om hun pakketjes op te halen of om een miskoop te retourneren.

Minstens even vervelend zijn koeriers die hopeloos op zoek zijn naar manieren om hun leveringen achter te laten waardoor andere bewoners lastiggevallen worden en koeriers ongevraagd ronddwalen in gemeenschappelijke delen van het gebouw.

Annick Martin, CEO Schindler Benelux: “Door de Bringme Box te voorzien in de nabijheid van onze liften bieden we een totaaloplossing voor residentiële gebouwen. Van bij de toegang van het gebouw zorgt een slim en veilig systeem voor een nieuwe bewonerservaring.”

Bringme voorziet via zijn slimme box een geautomatiseerde conciërgedienst die voor de bewoners pakketjes kan ontvangen, aftekenen en bewaren, maar ook retourneren en verzenden. Daarnaast faciliteert het bedrijf ook dienstverlening aan huis zoals droogkuis en je kan er bijvoorbeeld ook je sleutel voor de poetsvrouw in klaarleggen, enz.

Het slimme geconnecteerde netwerk dat ontstaat als beide bedrijven hun technologieën combineren, verhoogt het comfort en de veiligheid voor alle bewoners. Zij zullen voor iedere leverancier en bezoeker afzonderlijk kunnen bepalen wanneer ze het gebouw mogen betreden en welke delen van het gebouw dan toegankelijk zijn.

De eerste plek waar de nieuwe gecombineerde technologie uitgerold wordt is de ‘Twist’, een residentiële toren in de vooruitstrevende Leuvense stadswijk Tweewaters. Bewoners openen er de toegangsdeur, hun brievenbus, pakketvakken en hun voordeur met één digitale sleutel.