Rhenus zet grootste single roof zonnestroomproject van Nederland in werking

Er zijn 15.318 zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum van Rhenus Contract Logistics in Eindhoven geplaatst, waarmee jaarlijks ruim 4 miljoen kWh wordt opgewekt.

Trefwoorden: #certificatie, #distributiecentrun, #ISO 14001, #Rhenus Contract Logistics, #SDE+ subsidie, #Stichting MOED, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Rhenus )

ENGINEERINGNET.NL - Daarmee is het systeem, op basis van de meest recente beschikbare informatie en kennis van Polder PV, qua opwekvermogen het grootste single roof zonnestroomproject van Nederland.

Begin 2017 heeft Rhenus haar tweede distributiecentrum, met een oppervlakte van 54.000 vierkante meter, geopend in Eindhoven. Bij de bouw van distributiecentra streeft Rhenus naar de meest duurzame faciliteiten. Er wordt gekeken naar het opwekken van duurzame energie, naar de materiaalkeuze en ecologische voorwaarden.

Naast daglichttoetreding worden alle panden voorzien van LED verlichting en stelt een informatie- en communicatieplatform Rhenus in staat om pro actief te reageren op zaken zoals energie en onderhoud.

Het zonnestroomproject is door KiesZon gerealiseerd. Het project werd geïnitieerd door de Stichting MOED, die een energieaanpak met Rhenus heeft afgestemd. Voor dit zonnestroomproject heeft MOED de SDE+ subsidie geregeld.

De distributiecentra van Rhenus Contract Logistics zijn onder andere ISO 14001 gecertificeerd. Dit is een internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem, welke wordt gebruikt om een bij de organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te waarborgen.