TNO breidt verder uit op High Tech Campus

Half december wordt de High Tech Campus Eindhoven versterkt met twee extra afdelingen van TNO, namelijk de afdelingen MaS (Material Solutions) en ESI (Embedded Systems Innovation).

Trefwoorden: #Embedded Systems Innovation, #ESI, #High Tech Campus Eindhoven, #MaS, #Material Solutions, #onderzoek, #research, #TNO

Lees verder

research

( Foto: High Tech Campus Eindhoven )

ENGINEERINGNET.NL - De afdelingen MaS (Material Solutions) en ESI (Embedded Systems Innovation) verhuizen van de Campus van de TU/e naar de Smart Industry Hub.

De ongeveer honderd TNO-medewerkers zullen gaan werken in een kantoorruimte van ruim 1.000 m², en in laboratoria van ongeveer dezelfde grootte. De TNO’ers komen hiermee ook dichter bij hun collega’s van Holst Centre en Solliance te zitten.

Frans Schmetz, Managing Director van de High Tech Campus Eindhoven: “Op de Campus werken nu 11.000 mensen in ruim 160 bedrijven. We zijn blij dat het toonaangevende instituut TNO heeft besloten nog meer bedrijfsactiviteiten naar de Campus te verplaatsen.”

De Smart Industry Hub is een gebouw van 12.000 m² met kantoren, onderzoeksruimten en bedrijfshallen onder één dak. De Hub is dit jaar speciaal gebouwd voor innovatieve bedrijven, met vraag naar een multifunctionele huisvesting, een schakel die volgens Schmetz nog ontbrak in Eindhoven.

Op dit moment is TNO al werkzaam op de High Tech Campus in de gebouwen van Holst Centre en Solliance. Holst Centre is een onafhankelijk open-innovatie R&D centrum dat is opgericht door imec en TNO.

In het gebouw zijn researchers bezig met het ontwikkelen van technologieën voor draadloze autonome Sensor Technologieën en flexibele elektronica. Bij Solliance bundelen TNO, TU/e, Holst Centre en ECN de krachten in het onderzoek naar de nieuwste generatie zonnecellen.

Arnold Stokking, Managing Director van TNO Industrie: “De High Tech Campus bewijst zich steeds meer als dé broedplaats van nauw samenwerkende expertises en partijen. De verhuizing van deze twee TNO afdelingen dicht bij o.a. Holst Centre en Solliance zal dat alleen maar versterken.”

De TNO-researchgroep Equipment for Additive Manufacturing (EfAM) blijft achter op de TU/e-Campus, maar verhuist in december naar de gebouwen Catalyst en Twinning. Dit is een tijdelijke situatie totdat de gezamenlijke bouwontwikkeling in het Impuls-gebouw gereed is in 2019.