Rijksoverheid en sector lanceren Wind & Water Works

Begin deze week organiseerde RVO de Masterclass Wind op Zee plaats in de DOB-Academy in Delft. 10 landen werden meegenomen in de Nederlandse aanpak rondom windenergie op zee.

Trefwoorden: #DOB-Academy, #masterclass, #offhore windenergie, #Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, #Rijksoverheid, #Wind & Water Works, #windenergie

Lees verder

Nieuws

( Foto: DOB-Academy )

ENGINEERINGNET.NL - Tijdens deze Masterclass heeft de Rijksoverheid samen met branchepartijen uit de windsector de internationale campagne Wind & Water Works gelanceerd. Hiermee laten Nederlandse bedrijven zien hoe ze de jarenlange offshore expertise nu inzetten voor windenergie op zee.

Ruud de Bruijne, projectleider wind op zee bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl): ‘’Met Wind & Water Works kunnen de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven samen de succesvolle Nederlandse aanpak en expertise rondom windenergie op zee naar andere landen brengen‘’.

De komende jaren zal er, onder andere door de Nederlandse ambities voor wind op zee, veel extra werkgelegenheid ontstaan binnen deze sector. Tevens zal de vraag naar goede mensen en technieken om de deze ambities waar te maken groeien.

Dat zowel de Nederlandse aanpak vanuit de overheid als de Nederlandse offshore bedrijven internationaal in trek zijn bewijst de Masterclass over windenergie op zee. In deze masterclass worden deelnemers uit tien landen meegenomen in de Nederlandse aanpak rondom windenergie op zee.

Vanuit de overheid wordt uitleg gegeven over het Nederlandse beleid, wat voor een enorm snelle prijsdaling van windenergie op zee heeft gezorgd. Een tweetal interessante workshops door DOB-Academy maken de internationale deelnemers bekend met het proces van de bouw van een windturbine en de aanleg van een windmolenpark.

Als expert op het gebied van kennis delen in de offshore wind sector merkt ook DOB-Academy dat de vraag naar goed opgeleide mensen in de offshore wind sector groeit.

Niet alleen voor Nederlandse bedrijven actief in het buitenland liggen kansen in de economie rond windenergie op zee. De installatie en het onderhoud van windparken in de Noordzee biedt kansen voor de kustgemeenten, havens en bedrijven in Nederland.